Пенне ригате с бекон и праз на фурна

Източник: Бон Апети
Дата: 25.01.2005
Пенне ригате с бекон и праз на фурна
 
Необходими продукти:
1 пакет пенне ригате
100-150 г бекон
100-150 г кашкавал
2 стръка праз
750 мл прясно мляко
200 г заквасена сметана
30 г масло
1 с. л. брашно
2-3 щипки индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Пенне ригате с бекон и праз на фурна
Пастата се сварява в подсолена вряща вода, в която е сложено малко олио. Оставя се леко твърда.
2
Пенне ригате с бекон и праз на фурна 2
Нарязаният на тънки ивички бекон се запържва в сух тиган. Когато пусне мазнината си, към него се добавя нарязаният праз. Задушава се 10 минути на умерена температура, като периодично се разбърква.
3
Пенне ригате с бекон и праз на фурна 3
Сварената паста се отцежда, прибавя се към бекона и праза, разбърква се и се посолява. Разпределя се в подходяща тава.
4
Пенне ригате с бекон и праз на фурна 4
Брашното се запържва в разтопеното масло. Залива се със студено прясно мляко, подправя се с индийско орехче и сол. След 5 минути се добавя сметаната.
5
Пенне ригате с бекон и праз на фурна 5
Пастата се залива със соса, поръсва се с настърган кашкавал и се пече 20-25 минути в предварително загрята до температура 180-200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: