Гофретена пица

Източник: Бон Апети
Дата: 19.11.2004
Гофретена пица
 
Необходими продукти:
3 яйца
300 г брашно
2 ч. ч. прясно мляко
5-6 с. л. зехтин
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. риган
1/2 щипка чесън на гранули
сол
120 г кашкавал
2 бр. кисели краставички
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. червено вино
1 с. л. саламура от кисели краставички
1-2 щипки чубрица


Начин на приготвяне:
1
Гофретена пица
Яйцата се разбиват с миксер, като постепенно се налива 1/2 от млякото. След това постепенно се добавя смесеното с бакпулвера брашно. Поставят се зехтинът, риганът, чесънът и солта. Прибавят се по 1-2 лъжици от брашното, като се долива и от млякото, докато се смеси добре. (Тестото трябва да е по-гъсто от тесто за палачинки.) Оставя се да отпочине 5-10 минути.
2
Гофретена пица 2
Tопингът се приготвя, като в купа се разбъркат доматеното пюре, чесънът, наситнените кисели краставички, виното, саламурата и чубрицата.
3
Гофретена пица 3
В загретия предварително гофретник се поставя от тестото, всяка порция се пече по 5 минути.
4
Гофретена пица 4
Готовите гофрети се подреждат в тавичка, върху тях се разпределя топингът, отгоре се поставят парчета кашкавал. Може да се поръсят с шарена сол, да се добавят бекон, гъби и други продукти по избор. Пекат се около 10 минути в загрята до 220 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: