Лазаня с тиква и печурки

Дата: 10.12.2004
Източник: Бон Апети
Лазаня с тиква и печурки
 
Необходими продукти:
9 инстантни кори за лазаня
1/2 ч. л. мащерка
3 с. л. олио
10 листа салвия
1 кубче пилешки бульон
1/2 глава лук (50 г)
150 г кашкавал
250-300 г пресни печурки
500 г извара
4 яйца
1 кг тиква тип “Цигулка”
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лазаня с тиква и печуркиЛукът се нарязва наситно и се запържва 1 минута в загрято олио. Слагат се 3-4 с. л. от разтвореното в гореща вода кубче бульон, задушава се 5 минути. Гъбите се нарязват на филийки, изсипват се в тигана и се запържват 2-3 минути на по-силен огън. Когато се зачервят леко, се прехвърлят в подходящ съд.
2
Лазаня с тиква и печурки 2Тиквата се обелва, нарязва се на дребни кубчета и се сварява в останалия бульон (500 мл). Ароматизира се със салвията и мащерката. Ври 15-20 минути под капак.
3
Лазаня с тиква и печурки 3Яйцата се разбиват, поръсват се с черен пипер и сол, прибавя се изварата и се смесват добре. С част от сместа се намазва дъното на йенска тава, отгоре се нареждат кори лазаня, върху тях се разпределят 1/2 от тиквата и 1/2 от гъбите. Отново се покрива с кори, намазва се с извара и гъби, покрива се с кори, отгоре се поставя останалата тиква.
4
Лазаня с тиква и печурки 4Обилно се поръсва с настърган кашкавал и се покрива с фолио. Пече се 35-40 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна. Към края фолиото се маха, за да се запече кашкавалът. След като се извади от фурната, лазанята се оставя да почине 10 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Iveta Tsaneva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Доматена супа с карфиол
Miroslava Koleva се регистрира в сайта.
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
Rymi Kaneva коментира рецептата Персийски омлет с броколи
nellyan коментира рецептата Запеканка с тиквички
GalYol коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Веселин Стоев публикува рецептата Ябълкови бисквити
Ivelina Petrova коментира рецептата Пармиджана ди меландзане
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта