Лазаня с тиква и печурки

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2004
Лазаня с тиква и печурки
 
Необходими продукти:
9 инстантни кори за лазаня
1 кг тиква тип “Цигулка”
4 яйца
500 г извара
250-300 г пресни печурки
150 г кашкавал
1/2 глава лук (50 г)
1 кубче пилешки бульон
10 листа салвия
3 с. л. олио
1/2 ч. л. мащерка
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лазаня с тиква и печурки
Лукът се нарязва наситно и се запържва 1 минута в загрято олио. Слагат се 3-4 с. л. от разтвореното в гореща вода кубче бульон, задушава се 5 минути. Гъбите се нарязват на филийки, изсипват се в тигана и се запържват 2-3 минути на по-силен огън. Когато се зачервят леко, се прехвърлят в подходящ съд.
2
Лазаня с тиква и печурки 2
Тиквата се обелва, нарязва се на дребни кубчета и се сварява в останалия бульон (500 мл). Ароматизира се със салвията и мащерката. Ври 15-20 минути под капак.
3
Лазаня с тиква и печурки 3
Яйцата се разбиват, поръсват се с черен пипер и сол, прибавя се изварата и се смесват добре. С част от сместа се намазва дъното на йенска тава, отгоре се нареждат кори лазаня, върху тях се разпределят 1/2 от тиквата и 1/2 от гъбите. Отново се покрива с кори, намазва се с извара и гъби, покрива се с кори, отгоре се поставя останалата тиква.
4
Лазаня с тиква и печурки 4
Обилно се поръсва с настърган кашкавал и се покрива с фолио. Пече се 35-40 минути в предварително загрята до температура 180 градуса фурна. Към края фолиото се маха, за да се запече кашкавалът. След като се извади от фурната, лазанята се оставя да почине 10 минути.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: