Пица с рукула и прошуто "Крудо"

Дата: 20.04.2005
Източник: Бон Апети
Пица с рукула и прошуто
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 ч. л. риган
1 ч. л. босилек
1 прясна зелена чушка
1 буркан стерилизирани домати
1 връзка рукула
100 г прошуто "Крудо"
600 г кашкавал
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
50 мл зехтин
450 мл хладка вода
1 кубче мая
1/4 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пица с рукула и прошуто Брашното се пресява в голяма купа, в средата му се прави кладенче и се стрива маята, поръсват се солта и захарта, разбърква се, налива се зехтинът. Меси се, като постепенно се налива водата.
2
Пица с рукула и прошуто Месенето продължава върху набрашнен плот. Тестото отпочива покрито 30 минути. Разделя се на по-малки топки, които се разточват в кръгла форма върху набрашнен плот. Поставя се в намазнена тава с диаметър 30 см, като по стените се оформя ръб.
3
Пица с рукула и прошуто Доматите от консервата (без доматения сок) се поставят в купата на пасатора заедно с чушката, солта, захарта, ригана, босилека. Пюрира се и се нанася върху тестото в тавата.
4
Пица с рукула и прошуто Отгоре се нареждат филийки кашкавал. Пече се в предварително загрята на 250 градуса фурна, докато кашкавалът се зачерви. След това върху пицата се разпределят ивици рукула и прошуто "Крудо".
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


182 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта