Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук

Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2005
Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук
 
Необходими продукти:
400 г замразени броколи
150 г сирене "Тофу"
1/2 пакет спагети
2 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
1 резен джинджифил (1/4 - 1/2 ч. л. сух)
2 с. л. фъстъчено масло
1-2 с. л. олио
2 ч. л. соев сос
1/4 - 1/2 ч. л. сусамово олио
сокът от 1/2 лимон


Начин на приготвяне:
1
Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук
Спагетите се сваряват в подсолена вряла вода. Към края за 1 минута се добавят броколите. Изцеждат се от водата.
2
Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук 2
Фъстъченото масло се разбърква с лимоновия сок, налива се 1/2 ч. ч. вода. Посолява се, подправя се със сусамовото олио и соевия сос. Бърка се, докато се хомогенизира.
3
Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук 3
Изсипват се нарязаните на кръгчета лук и чесън, подправя се с наситнения джинджифил.
4
Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук 4
Соевото сирене се нарязва на малки кубчета и за 1-2 минути се запържва в предварително загрятото в уок олио.
5
Спагети с броколи, фъстъчено масло и лук 5
Добавят се изцедените спагети и броколи. Разбърква се, оттегля се от котлона и се разбърква с фъстъчения сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: