Ньоки "Карбонара"

Дата: 22.02.2005
Източник: Бон Апети
Ньоки
 
Необходими продукти:
4 картофа (750 г)
1 ч. л. сол
2-3 с. л. настърган пармезан
100 г кашкавал
100 г бекон
2 яйца
1/2 ч. ч. прясно мляко
200-220 мл готварска сметана
1 щипка черен пипер
2 щипки индийско орехче
1 ч. ч. брашно
1 яйце
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Ньоки Обелените и нарязани картофи се поставят във вряща подсолена вода. Варят се 15-20 минути, след това се намачкват в купа, като се добавят 1 яйце, брашно, индийското орехче и пиперът.
2
Ньоки Върху обилно набрашнена дъска или плот от тестото се оформят тънки рулца, нарязват се на малки парчета – ньоки, поставят се в не много силно вряща подсолена вода.
3
Ньоки Беконът се нарязва на малки парчета и се запържва.
4
Ньоки От разбитите яйца, сметаната, млякото, пипера и солта се приготвя сос, който се изсипва при бекона. Разбърква се, докато леко се сгъсти.
5
Ньоки Ньоките са готови, когато изплуват на повърхността на водата. Изваждат се в намаслена с маслото форма или тавичка.
6
Ньоки Ньоките се заливат със соса, поръсват се с пармезан, отгоре се нареждат филийки кашкавал и се поръсва едро смлян черен пипер. Пече се 10-15 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта