Фарфали с пиле в орехов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 26.03.2002
Фарфали с пиле в орехов сос
 
Необходими продукти:
250 г пилешки гърди без кости
100 г орехови ядки
2 червени печени чушки
3 с. л. зехтин
100 г пилешки бульон
2 скилидки чесън
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. магданоз
1/2 пакет фарфали (макарони)
1 пакет броколи (250-300 г)
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Фарфали с пиле в орехов сос
Пилешките гърди се нарязват, мариноват се с лимонов сок и се поръсват със сол. Оставят се да отлежат 30 минути.
2
Фарфали с пиле в орехов сос 2
Маринованите парчета месо се пържат 4-5 минути на силен огън в зехтин.
3
Фарфали с пиле в орехов сос 3
Фарфалите се сваряват според инструкциите на пакета, след което се отцеждат.
4
Фарфали с пиле в орехов сос 4
Броколите се варят 3 минути в подсолена вода и също се отцеждат.
5
Фарфали с пиле в орехов сос 5
Орехите се пасират заедно с бульона, чесъна и магданоза.
6
Фарфали с пиле в орехов сос 6
Сосът се прибавя към пилето в тигана, слагат се броколите и нарязани на ивици пиперки. След като сместа кипне, се размесва с фарфалите. Сервира се веднага.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2014
Правя тази рецепта от години. Тя е любима на цялото семейство.
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много са вкусни и лесно се приготвят :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
T. T. коментира рецептата Мус от тиква с орехово тофе
AniIvanova се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Френски багети
Николай се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: