Мексиканска лазаня

Източник: Бон Апети
Дата: 05.03.2002
Мексиканска лазаня
 
Необходими продукти:
1 кутия сухи кори за лазаня (12 броя)
1 глава лук
2 скилидки чесън
500 г телешка кайма
1 щипка лют пипер
2 щипки риган
1 ч. л. кимион
1 консерва червен фасул (400 г)
1 буркан стерилизирани домати
магданоз (ситно нарязан)
200 г течна готварска сметана
200 г кашкавал
3 стръка зелен лук (нарязан на колелца)
1 шепа маслини (почистени и нарязани наситно)
3 с. л. зехтин



Начин на приготвяне:
1
Мексиканска лазаня
В зехтина за минута се запържва нарязаният надребно лук, прибавя се наситненият чесън и след около 20 секунди се слага каймата. Пържи се няколко минути до порозовяване.
2
Мексиканска лазаня 2
Сместа се размесва с отцедения фасул и се подправя с риган, кимион, лют пипер и сол.
3
Мексиканска лазаня 3
Доматите се пасират и посоляват.
4
Мексиканска лазаня 4
В намазана с олио дълбока правоъгълна тава се сипва тънък слой от пасираните домати. Върху тях се подреждат кори, разпределя се част от каймата.
5
Мексиканска лазаня 5
Отгоре се реди втори слой кори, отново се сипва от каймата, нарежда се слой кори и върху тях се налива останалата част от пасираните домати. Поръсва се с магданоз. Тавата се покрива с алуминиево фолио.
6
Мексиканска лазаня 6
Пече се в предварително загрята фурна при температура 160-180 градуса 30-40 минути. Маслините се размесват със сметана, зелен лук и малко сол. Сместа се разпределя върху лазанята.
7
Мексиканска лазаня 7
След това се настъргва кашкавал, лазанята се връща във фурната (без алуминиевото фолио), пече се 10-15 минути, след което е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: