Пица с "Рокфор"

Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2002
Пица с
 
Необходими продукти:
1/2 кг брашно
3 с. л. зехтин
1 пакетче суха мая
1 щипка сол
100-180 мл вода
1/2 буркан стерилизирани домати
1 щипка риган
1 щипка сол
1 щипка захар
150 г синьо сирене (“Рокфор”)
200 г кашкавал
50 г краве масло
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно
маслини за украса


Начин на приготвяне:
1
Пица с
Брашното се пресява, поставя се на плота за месене и в средата му се прави "кладенче". Слагат се зехтинът и маята.
2
Пица с
С дървена лъжица се замесва тесто и след като брашното поеме зехтина, постепенно се добавя малко вода. Омесва се меко и еластично тесто. Втасва на топло за около 30-50 минути.
3
Пица с
Доматите се пасират заедно с подправките. В маслото се запържва брашно и се разрежда с мляко.
4
Пица с
Сиренето се намачква с вилица и се добавя в тенджерата с млякото. Сосът се вари до получаване на гъст крем, като се разбърква непрекъснато.
5
Пица с
Тестото се гарнира с доматения сос, след което върху него се намазва кремът със сирене.
6
Пица с
Отгоре се нареждат филийки кашкавал и пицата се пече 10-15 минути в гореща фурна при температура 220-250 градуса. След като се извади, се разрязва на триъгълници, които се украсяват с черни маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: