Грил пица с лук и сирене

Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2005
Грил пица с лук и сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно
2 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
2 домата
1 щипка сол
1 щипка копърово семе
2 щипки захар
5-6 с. л. олио
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
200 г сирене (кашкавал)
1 шепа маслини


Начин на приготвяне:
1
Грил пица с лук и сирене
Брашното се поставя в купа, оформя се кратерче и вътре се счупва яйцето, поръсва се с копърово семе и бакпулвер. Налива се олиото, като се бърка. Посолява се и се поръсва със захар.
2
Грил пица с лук и сирене 2
Добавя се киселото мляко. Тестото се меси на плот. Щом е готово, се покрива и се оставя да почине 10 минути.
3
Грил пица с лук и сирене 3
Доматите се почистват от семето, месестата част се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се наситнените лук и чесън. Посолява се и се полива със зехтин, разбърква се.
4
Грил пица с лук и сирене 4
Тестото се разделя на 4 части и всяка се разточва върху набрашнен плот. Запичат се върху грил-тиган от двете страни. След това се поставят в тава, покриват се с топинга и натрошеното сирене (настърган кашкавал).
5
Грил пица с лук и сирене 5
Пекат се в силно сгорещена фурна на горно печене, докато сиренето се зачерви. Гарнират се с маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: