Грил пица с лук и сирене

Дата: 10.05.2005
Източник: Бон Апети
Грил пица с лук и сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно
2 с. л. зехтин
1 стрък пресен чесън
2 стръка пресен лук
2 домата
1 щипка сол
1 щипка копърово семе
2 щипки захар
5-6 с. л. олио
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. кисело мляко
1 яйце
200 г сирене (кашкавал)
1 шепа маслини
 

Начин на приготвяне:
1
Грил пица с лук и сиренеБрашното се поставя в купа, оформя се кратерче и вътре се счупва яйцето, поръсва се с копърово семе и бакпулвер. Налива се олиото, като се бърка. Посолява се и се поръсва със захар.
2
Грил пица с лук и сирене 2Добавя се киселото мляко. Тестото се меси на плот. Щом е готово, се покрива и се оставя да почине 10 минути.
3
Грил пица с лук и сирене 3Доматите се почистват от семето, месестата част се нарязва на малки кубчета и се поставя в купа. Добавят се наситнените лук и чесън. Посолява се и се полива със зехтин, разбърква се.
4
Грил пица с лук и сирене 4Тестото се разделя на 4 части и всяка се разточва върху набрашнен плот. Запичат се върху грил-тиган от двете страни. След това се поставят в тава, покриват се с топинга и натрошеното сирене (настърган кашкавал).
5
Грил пица с лук и сирене 5Пекат се в силно сгорещена фурна на горно печене, докато сиренето се зачерви. Гарнират се с маслини.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта