Спагети а ла Путанеска

Източник: Бон Апети
Дата: 29.09.2003
Спагети а ла Путанеска
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети (600)
1 кг домати
100 г маслини (без костилките)
4-5 филета аншоа
5-6 с. л. зехтин
4-5 зърна каперси
4 скилидки чесън
1 щипка сол
кашкавал или сирене "Пармезан" за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Спагети а ла Путанеска
Спагетите се сваряват в 2 л вряла подсолена вода за 6-8 минути, отцеждат се и се разбъркват с приготвения сос.
2
Спагети а ла Путанеска 2
Скилидките чесън се режат наедро, запържват се в сгорещен зехтин за 30 секунди и се заливат със смлените или настъргани домати. Посолява се, ври 3-4 минути, добавят се намачканите и накълцани каперси, маслините и аншоата. При сервиране разбърканите със соса спагети се поръсват с кашкавал или сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: