Пиле с ориз и коприва на фурна

Предложение от Стоян за едно по-различно пиле с ориз
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 1/2 ч. ч. бисерен ориз
100 г прясна коприва
1 връзка моркови
2 скилидки чесън
кората от 1 портокал
50 мл зехтин
50 мл светъл соев сос
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и коприва на фурна

Пилето се нарязва на порции. Фенерът се слага в тенджера, залива се с около 1,2 л вода и се сварява, за да се направи бульон.

 


2
Пиле с ориз и коприва на фурна 2

Бутчетата и крилцата се слагат в тава, поливатсе с 20 мл от зехтина, овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна. Филетата се оставят за по-късно, защото месото е сухо и по-бързо се готви.

 

 

 


3
Пиле с ориз и коприва на фурна 3

Копривата се почиства и се попарва с вряла вода. След това се облива с ледено студена и се накълцва.

 


4
Пиле с ориз и коприва на фурна 4

Морковите се обелват и се нарязват наситно. Запържват се в останалия зехтин. Добавят се нарязаните скилидки чесън, когато и те се запържат, се сипва оризът, предварително измит. Пържи се докато стане стъклен. Сипват се 4 черпака (около 500 мл) от бульона. Настъргва се кората от портокала, сипват се соевият сос и накълцаната коприва.

 


5
Пиле с ориз и коприва на фурна 5

Всичко се прехвърля в тавата при месото.  Наливат се още 4 черпака (500 мл) бульон и тавата се слага в загрята на 200 градуса фурна.

 

 


6
Пиле с ориз и коприва на фурна 6

Пилешките филета се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат в съда след 10 минути. Ястието се пече общо 35 минути.


 




Съвет: След като бульонът е готов, може да обезкостите фенера и да добавите месото към ястието.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: