Пиле с ориз и коприва на фурна

Дата: 16.03.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
1 1/2 ч. ч. бисерен ориз
100 г прясна коприва
1 връзка моркови
2 скилидки чесън
кората от 1 портокал
50 мл зехтин
50 мл светъл соев сос
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пиле с ориз и коприва на фурна
Пилето се нарязва на порции. Фенерът се слага в тенджера, залива се с около 1,2 л вода и се сварява, за да се направи бульон.

 


2
Пиле с ориз и коприва на фурна 2
Бутчетата и крилцата се слагат в тава, поливатсе с 20 мл от зехтина, овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна. Филетата се оставят за по-късно, защото месото е сухо и по-бързо се готви.

 

 

 


3
Пиле с ориз и коприва на фурна 3
Копривата се почиства и се попарва с вряла вода. След това се облива с ледено студена и се накълцва.

 


4
Пиле с ориз и коприва на фурна 4
Морковите се обелват и се нарязват наситно. Запържват се в останалия зехтин. Добавят се нарязаните скилидки чесън, когато и те се запържат, се сипва оризът, предварително измит. Пържи се докато стане стъклен. Сипват се 4 черпака (около 500 мл) от бульона. Настъргва се кората от портокала, сипват се соевият сос и накълцаната коприва.

 


5
Пиле с ориз и коприва на фурна 5
Всичко се прехвърля в тавата при месото.  Наливат се още 4 черпака (500 мл) бульон и тавата се слага в загрята на 200 градуса фурна.

 

 


6
Пиле с ориз и коприва на фурна 6
Пилешките филета се овкусяват със сол и черен пипер и се слагат в съда след 10 минути. Ястието се пече общо 35 минути.


 




Съвет: След като бульонът е готов, може да обезкостите фенера и да добавите месото към ястието.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта