Овесена салата с царевица

Източник: Бон Апети
Дата: 22.10.2002
Овесена салата с царевица
 
Необходими продукти:
сок от 1/2 лимон
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. сол
3 стръка копър
3 стръка магданоз
черен пипер на вкус
200 г овесени ядки
2 червени чушки
1 тиквичка
1/2 глава червен лук
200-250 г консервирана царевица
перата от 2-3 стръка зелен лук (праз)
6-8 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Овесена салата с царевица
Овесените ядки се заливат със студена подсолена вода и се кипват.
2
Овесена салата с царевица 2
Чушките се почистват и се нарязват на квадратчета, тиквичката – на кубчета, лукът - на фини полумесеци.
3
Овесена салата с царевица 3
Тиквичките се бланшират при ядките, като се потапят в кипналата течност и престояват до повторното кипване. След това се изплакват със студена вода и се изцеждат.
4
Овесена салата с царевица 4
Изцедените ядки и тиквичките се поставят в салатиера. Прибавят се чушките, лукът и царевицата. Салатата се овкусява с предварително смесените продукти за дресинга. Оставя се да престои 15 минути. Преди сервиране се поръсва с нарязани наситно пера зелен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: