Пълнена тиква

Източник: Каролина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.12.2012
Пълнена тиква
 
Необходими продукти:
500 г месо- свинско или телешко
500 г пресни гъби
2-3 глави кромид
олио
1 бр. дафинов лист
1бр. тиква-кръгла
вода, сол,
1 ч. вино


Начин на приготвяне:
1

Месото се нарязва на хапки, лука на полумесеци. Гъбите на парченца.

 


2

Една голяма тиква се измива добре, отрязва се капака или дъното- преценява се според това да може да стои изправена.Тиквата се  почиства от семките.

 


3

Месото, лукът и гъбите се запържват и малко олио. Прибавям олиото след като течността, която месото пуска се изпари, и след това последователно кромида и гъбите, добявяме виното и готвим докато алкохола се изпари- 4-5 мин.. Пържат се за кратко.

 


4

Месото се пълни в почистената тиква. Отгоре се слага капачето, което сме изрязали, за да почистим тиквата.Тиквата се слага в подходяща тава. Налива се около 3 пръста вода, отгоре, върху тиквата се слага лист алуминиево фолио, за да не изгори тиквата.

 


5

Пече се на 180 градуса около 1,5 часа. Ако тиквата е по-малка и времето за печене е по-кратко.

Тиквата може да се напълни както със свинско, така и с телешко месо.Резултата винаги е страхотен.Ако изберете телешкото, единстено печете на по-слаба фурна (около 150 градуса) за по-дълго време.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: