Постни лозови сарми

Източник: Женя Минчева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 09.06.2010
Постни лозови сарми
 
Необходими продукти:
лозови листа
2 ч. ч. ориз
150 мл олио
150 г сирене
250 мл доматен сок
3 стръка пресен лук
1 връзка копър
1 морков
1 с. л. червен пипер
черен сол, черен пипер и чубрица на вкус
100 мл олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Лозовите листа се попарват за 2 минути във вряла вода.
2
Лукът и дръжките на копъра се нарязват, а морковът се настръгва, след което се запържват в олиото.
3
След като омекнат зеленчуците към тях се прибавя оризът, който също трябва малко да се запържи.
4
Налива се доматеният сок и 3 ч. ч. гореща вода. Слагат се сол, черен пипер и чубрица и се оставя на по-бавен огън.
5
Когато оризът почти е поел водата, се добавя натрошеното сирене и останалата част от копъра. Изключва се котлона и се оставя докато попие цялата вода.
6
След това се завиват сармите и се нареждат в тенджера. Наливат се 4 ч. ч. вода и се слагат на бавен огън докато заври, след това се варят 20 минути.
7
По желание може да се направи запръжка. На предварително загрят котлон се слагат 50 мл олио с 1 с. л. червен пипер и постоянно се разбърква, докато червеният пипер леко потъмнее. С получената смес се заливат сармите и са готови за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2020
Много вкусни! Аз слагам джоджен вместо чубрица и ги поднасям с чеснов сос
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: