Шами кебап

Афганистански кебапчета
Източник: Бон Апети
Дата: 14.08.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно телешко месо (от врат)
2 картофа
2 яйца
4 с. л. галета
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 ч. л. черен пипер
1 ч. л. сол
1 ч. л. кориандър
2 с. л. зехтин
oлио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Шами кебап
Каймата се запържва в зехтина, заедно с наситнените лук и чесън, като се разбърква, за да стане на трохи.
2
Шами кебап 2
Охлажда се и се смила на паста.
3
Шами кебап 3
Картофите се обелват, сваряват се и се пюрират. Добавят се яйцата, галетата, кориандърът, солта и черният пипер.
4
Шами кебап 4
Картофеното пюре се смесва с пастата от месо.
5
Шами кебап 5
Оформят се кебапчета.
6
Шами кебап 6
Пържат се на маслена баня, до златисто.
7
Шами кебап 7


Съвет:
Могат да се сервират с млечен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2015
супер
4.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2014
Интересна рецепта - уникално вкусни кебапчета!
3.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Много вкусни станаха. С чеснов сос особено са страхотни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

14.06.2014
Като цяло подходяща за начинаещи. Бързо и лесно!
1.
Изпрати
лично съобщение

14.08.2014
Забравили сте лютата чушка ;) Шами кебаб без люта чушка просто няма ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: