Dimo Valev

Потребител от 02.07.2014
Dimo Valev
Име: Dimo Valev
ТИТЛА: Чирак
58 точки
Разберете как да печелите повече значки >>
За мен:
Коментари
1
24.09.2014
Подобни краставички (с оцет) могат да се купят във всеки магазин, и да си призная не виждам интерес да си ги приготвяме у дома... За мен най-добра си остава класическата българска рецепта на кисела краставичка с млечно-кисела ферментация, която съдържа полезни за стомашно-чревния тракт бактерии. Не само вкусът е далеч по-приятен, но притежават и здравословен ефект сравним с този при консумация на естествено кисело мляко.
2
26.08.2014
под рецепта Градинарска супа
Става още по-вкусна, ако накрая се добави малко течна сметана (животинска! в никой случай не добавяйте растителна, която е просто отвратителна!) и се настърже малко мускатово орехче. Зеленчуковата супа иначе е твърде постна за месоядния българин :)
3
14.08.2014
под рецепта Шами кебап
Забравили сте лютата чушка ;) Шами кебаб без люта чушка просто няма ;)
4
13.08.2014
под рецепта Пилаф
Това, което показвате въобще не е ориз пилаф. Пилафът изглежда по съвсем различен начин, но най-вече няма коричка. Ястието, което сте показали, се нарича \"тахдиг\" или \"тадиг\" и е персийско национално ястие или по-скоро гарнитура (от Иран). Основната разлика на вашата рецепта с оригиналното тахдиг е, че в оригинала се слага шафран (винаги). Сервира се по два начина - или обърнат, както вие сте показали, или оризът се изгребва и се сервира в купа или чиния, а запечената кора се сервира отделно, начупена на парчета ;)
5
02.07.2014
Рецептата е същата, като Масленицата, само че масленицата се навива на масури и се нарежда спираловидно, а тук се правят вързопи. Много вкусно, наистина!
за 0 рецепти
Моите Рецепти:
0
Готвач на
седмицата:
0
Изпрати
съобщение:

104 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: