Пилаф

Дата: 13.08.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз „Басмати“
2 с. л. краве масло
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
ПилафОризът се измива, накисва се за около 3 часа в топла подсолена вода и се отцежда. Готви се в подсолена вода, докато леко омекне и се отцежда.
2
Пилаф 2Маслото се сгорещява, добавя се оризът (без да се разбърква), посолява се и се притиска с лъжица. Похлупва се и се готви 30 минути на слаб огън, докато оризът получи златиста коричка.
3
Пилаф 3Обръща се върху чиния и се сервира като гарнитура.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.06.2014
Много добре стана! Аз реших да го сервирам като основно, а не като гарнитура, затова го облагородих малко: запекох 100г смлени орехи, запържих 250г нарязани на филийки гъби, добавих и 1 ч.л. гарам масала за по-екзотичен вкус и така го запекох. Стана чудничък!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2014
Това, което показвате въобще не е ориз пилаф. Пилафът изглежда по съвсем различен начин, но най-вече няма коричка. Ястието, което сте показали, се нарича \"тахдиг\" или \"тадиг\" и е персийско национално ястие или по-скоро гарнитура (от Иран). Основната разлика на вашата рецепта с оригиналното тахдиг е, че в оригинала се слага шафран (винаги). Сервира се по два начина - или обърнат, както вие сте показали, или оризът се изгребва и се сервира в купа или чиния, а запечената кора се сервира отделно, начупена на парчета ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


233 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта