Зелен фасул яхния

Дата: 11.06.2014
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Зелен фасул яхния
 
Необходими продукти:
800 г зелен фасул
1 глава кромид лук
2 моркова
10 скилидки чесън
400 г домати консерва
4 с. л. препечено брашно
4 с. л. олио
кисело мляко
червен пипер, мащерка и риган на вкус
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен фасул яхнияПочистете зеленият фасул, лукът и морковите и ги нарежете. Задушете лукът, морковите и скилидките чесън, докато омекнат.
2
Зелен фасул яхния 2Сложете при тях в тенджерата зеленият фасул и червеният пипер.
3
Зелен фасул яхния 3Щом ги позадушите, добавете литър и половина вода и когато заврат, намалете силата на огъня и оставете ястието да къкри, докато уври зеленият фасул. Настържете доматите, овкусете със сол и черен пипер и сгъстете с брашното, като после оставите яхнията да поври още 10-15 минути.
4
Зелен фасул яхния 4Накрая овкусете със зелените подправки. Сервирайте като към всяка купичка прибавете по 1-2 с. л. кисело мляко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2020
Много вкусно! Направих го с жълт фасул и също се получи добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
Lozka Petrova се регистрира в сайта.
Juliana Karshaleva-Ivanova се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Маринована моцарела
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Хумус
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Зелен фасул яхния
Дияна Тодорова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Риба със спаначен сос
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта