Лозови сарми с булгур

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 11.06.2014
Лозови сарми с булгур
 
Необходими продукти:
за плънката:
200 г булгур
200 г ориз
5 с. л. олио
5 клонки джоджен
2 клонки копър
5 стръка пресен лук
1 с. л. червен пипер
1 с. л. универсална зеленчукова подправка
1 буркан лозови листа


Начин на приготвяне:
1
Задушаваме нарязания пресен лук (ако няма пресен,може да се замени с 1 глава стар) в загрятото олио добавяме ориза, булгура, червения пипер и зеленчуковата подправка.
2
Наливаме малко вода да се покрие задушената смес, прибавяме ситно нарязаните зелени подправки (могат да се заменят със сухи) и оставяме ястието да заври. Изключваме котлона, похлупваме с капак и оставяме зърнените съставки да набъбнат от топлината.
3
Щом сместа поизстине, навиваме сармите, подреждаме ги в тенджера, посоляваме на вкус, наливаме струйка олио, вода, колкото да се покрият сармите, притискаме ги с чиния и варим на тих огън до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: