Лозови сарми с булгур

Дата: 11.06.2014
Източник:
ТИТЛА:
Лозови сарми с булгур
 
Необходими продукти:
за плънката:
200 г булгур
200 г ориз
5 с. л. олио
5 клонки джоджен
2 клонки копър
5 стръка пресен лук
1 с. л. червен пипер
1 с. л. универсална зеленчукова подправка
1 буркан лозови листа
 

Начин на приготвяне:
1
Задушаваме нарязания пресен лук (ако няма пресен,може да се замени с 1 глава стар) в загрятото олио добавяме ориза, булгура, червения пипер и зеленчуковата подправка.
2
Наливаме малко вода да се покрие задушената смес, прибавяме ситно нарязаните зелени подправки (могат да се заменят със сухи) и оставяме ястието да заври. Изключваме котлона, похлупваме с капак и оставяме зърнените съставки да набъбнат от топлината.
3
Щом сместа поизстине, навиваме сармите, подреждаме ги в тенджера, посоляваме на вкус, наливаме струйка олио, вода, колкото да се покрият сармите, притискаме ги с чиния и варим на тих огън до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта