Панирано халуми със сусам

Вкусни и ароматни хапки от сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 02.04.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г сирене „Халуми”
100 г сусам
1 ч. л. риган
2 яйца
брашно за овалване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Панирано халуми със сусам
Сиренето се реже на кубчета, а яйцата се разбиват.
2
Панирано халуми със сусам 2
Сиренето се потапя във вода.
3
Панирано халуми със сусам 3
Овалва се в брашно.
4
Панирано халуми със сусам 4
Топва се в яйцата.
5
Панирано халуми със сусам 5
Накрая се овалва в смесените сусам и риган.
6
Панирано халуми със сусам 6
Пържи се в сгорещено олио до златисто.
7
Панирано халуми със сусам 7
Отцежда се от излишната мазнина върху кухненска хартия.




Съвет:
По желание се сервира със сладко или с лют сос. Внимавайте да не изгорите сусама.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

05.07.2015
Много вкусно и бързо .
5.
Изпрати
лично съобщение

26.04.2015
Много приятно предястие и мезе за бира и бяло вино се получи. Дъщеря ми го хареса много, защото и прилича на паниран кашкавал, а когато го правя той малко ми се разтича.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.04.2015
Да, Амада, сиренето може и да се изпече във фурна за около 10 минути на 180 градуса, като все пак препоръчваме, да наблюдаваш сиренето по време на печенето, тъй като времето за печене зависи от самата фурна, от размера на сиренето и т.н.
3.
Изпрати
лично съобщение

25.03.2015
Ще се получили ли рецептата ако се пече на фурна и евентуално колко време ще е необходимо?
2.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2014
страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: