Кюфтета от киноа със сирене

Малки, вкусни хапки, поднесени със свежа салата
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г киноа
100 г овче сирене
1 глава лук
50 г черни маслини без костилки
1/4 връзка копър
2 яйца
4 с. л. галета
зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
50 г рукола
50 г чери домати
1 глава червен лук
3 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1/2 с. л. червен винен оцет
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Кюфтета от киноа със сирене
Киноата се измива, сварява се в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
2
Кюфтета от киноа със сирене 2
Маслините се режат на шайби, сиренето се натрошава, лукът и копърът се наситняват.
Киноата се смесва с маслините, лука, копъра, яйцата и сиренето, овкусява се със сол и черен пипер, добавя се галетата.

3
Кюфтета от киноа със сирене 3
Оформят се кюфтета и се изпържват с малко зехтин от всяка страна.
4
Кюфтета от киноа със сирене 4
Салатата се приготвя като се смесват нарязаният лук, руколата и разполовените домати, и се овкусява със сол, червения оцет и зехтина.
5
Кюфтета от киноа със сирене 5
Кюфтетата се сервират със салатата.
Подобни рецепти:
Коментари (32)
32.
Изпрати
лично съобщение

18.12.2022
И аз ги направих с краве сирене и вместо пържене пекох. По-скоро съм разочарована, станаха много твърди и сиренето вероятно трябва да е повече. Може би и вместо салата за гарнитура по-добре ще вървят с някакъв млечен сос.
31.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2022
Станаха много хрупкави и вкусни. И аз замених сиренето с краве.
30.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2020
Вкусни
29.
Изпрати
лично съобщение

23.06.2019
първото ястие с киноа, което готвя (: на вкус са страхотни, а ме спечелиха и с това, че са супер лесни. реших да експериментирам мн и вместо маслини, добавих маслинова паста, според мен обогати вкуса.
28.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2019
Вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: