Панагюрски тутманик

Тук тайната се крие в специфичното разточване
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг брашно
1 щипка сол
500 мл топла вода
15 г кубче жива мая
1 яйце
100 мл олио
250 г краве масло
1 ч. л. захар
500 г бяло сирене


Начин на приготвяне:
1
Панагюрски тутманик
Маята се сипва в около 50 мл топла вода заедно с лъжичката захар и се оставя да шупне.
2
Панагюрски тутманик 2
Брашното се пресява в дълбока купа и се прибавя щипка сол. Прави се кладенче. Чуква се яйцето, налива се останалата вода, слагат се 2-3 с. л. от олиото и шупналата мая.
3
Панагюрски тутманик 3
Замесва се меко тесто, което не се лепи по пръстите.
4
Панагюрски тутманик 4
Завива се с фолио за свежо съхранение и се оставя на топло да втаса.
5
Панагюрски тутманик 5
Сиренето се натрошава. Маслото се разтопява и се смесва с останалото олио.
6
Панагюрски тутманик 6
Втасалото тесто се дели на 12 топки. Всяка се разточва на кора, намазва се с разтопеното масло и се поръсва със сирене. Затваря се, като краищата се събират в средата и се оставя настрана.
7
Панагюрски тутманик 7
Следващата топка отново се разточва, намазва се, поръсва се със сирене, а преди да се затвори, в средата се слага предишната. Така се завиват една в друга всички кори.
8
Панагюрски тутманик 8
Тутманикът се поставя в намазана с останалото масло тава и се пече около 30-35 минути на 220 градуса във фурна. След това се напръсва с вода и се покрива с кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (32)
32.
Изпрати
лично съобщение

21.04.2020
Много вкусно
31.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2018
Вкусно, дори с пълнозърнесто брашно.
30.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2016
Стана много добре. :-) Бухна при печенето много, после ми поспадна, но остана пак много пухкав и вкусен
29.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2015
Прекрасна рецепта!
28.
Изпрати
лично съобщение

03.10.2014
Става чуден :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Liya се регистрира в сайта.
sisi_ml коментира рецептата Бърз тутманик без втасване
Йорданова се регистрира в сайта.
Константина Христова се регистрира в сайта.
Denitsa Petrova се регистрира в сайта.
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: