Градинарска супа

Сложиш ли в тенджерата зеленчуците, които градината ражда през есента, резултатът няма как не е впечатляващ
Източник: Бон Апети
Дата: 26.08.2014
Градинарска супа
 
Необходими продукти:
2 картофа
2 домата
2 кочана царевица
2 стръка целина
1 червена чушка
1 морков
4–5 скилидки чесън
1 л зеленчуков бульон
2 с. л. зехтин
2 с. л. краве масло
1 щипка девесил
2 щипки чубрица
1/2 връзка магданоз

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Градинарска супа

В тиган се загряват зехтинът и маслото и в тях се запържва ситно нарязаният чесън.


2
Градинарска супа 2

Прибавят се морковите, целината и чушката, нарязани на кубчета.


3
Градинарска супа 3

След 3–4 минути се добавят картофите, също нарязани на кубчета, и се налива бульонът. 


4
Градинарска супа 4

Оставя се да кипне. Овкусява се с чубрицата и девесилът. 


5
Градинарска супа 5

Добавят се доматите (предварително обелени и нарязани на кубчета) и зърната царевица. Овкусява се със сол и черен пипер и супата се оставя да къкри на слаб огън. 


6
Градинарска супа 6

Готовата супа се гарнира със ситно нарязания магданоз.


 


Подобни рецепти:
Коментари (21)
21.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2020
Чудесна супа. Аз изпробвах с извара в нея преди сервиране - беше удобрена от компанията. Който иска да не му е толкова кисела да намали доматите :) Има вероятност моите да са биле такъв сорт :) Супата е уникална!!!
20.
Изпрати
лично съобщение

05.04.2020
Много вкусна супа! Веднага стана любима на нашето семейство ;)
19.
Изпрати
лично съобщение

08.09.2015
Много вкусна, лесна и икономична супичка.
18.
Изпрати
лично съобщение

10.04.2015
Невероятна рецепта
17.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2014
Разкошна супа, богат вкус! Определено веднага отива в графа \"Любими\"! Нямах царевица и я заместих с грах, добавих и 5-6 гъбки. Предполагам, че ще бъде също така хубава и с малки парченца месо. Ще пробвам и месния вариант по-натам :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


201 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: