Сос „Холандез“

Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2009
Сос „Холандез“
 
Необходими продукти:
3 яйца
200 г краве масло
5–6 капки сос „Уорчестър“
1/2 ч. л. винен оцет (бял или оризов)
няколко капки лимонов сок
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сос „Холандез“
Жълтъците се отделят от белтъците.

2
Сос „Холандез“ 2
Жълтъците се разбиват в купа. Към тях на тънка струя и при непрекъснато бъркане се добавя кипналото масло.

3
Сос „Холандез“ 3
Овкусява се със соса „Уорчестър“.

4
Сос „Холандез“ 4
Добавя се и виненият оцет и се посолява.

5
Сос „Холандез“ 5
Сосът се приготвя на водна баня, като се бърка енергично, докато се сгъсти. Накрая се капва лимонов сок, като разбъркването не спира, за да не се пресече. По желание сосът може да се подлюти с няколко капки чили сос.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: