Сусамени свински хапки

Вкусна рецепта
Източник: Aleksandra Ivanova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.08.2015
Сусамени свински хапки
Сусамени свински хапки
 
Необходими продукти:
800 г свинско месо
4 с. л. олио
2 с. л. сусам
2 с. л. соев сос
2 ч. л. оризов оцет (или ябълков оцет)
2 ч. л. мед
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Нарежете месото на хапки. Загрейте олиото в тенджера, изсипете месото и разбъркайте добре. Когато свинското промени цвета си, захлупете тенджерата с капак и намалете температурата на котлона до умерена. Оставете месото да се задушава в собствения си сос, докато остане на мазнина.
2
Запечете леко сусама в сух тиган. При постоянно бъркане смесете соевия сос, оцета и меда, докато медът се разтвори напълно. Добавете топлия сусам, сол и черен пипер на вкус.
3
Сипете получения сос върху месото и го оставете да се задуши, под капак, за още 5 минути.




Съвет:
Поднесете със задушени зеленчуци, варени картофи или ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: