Свинско в соев сос

Ароматна домашна яхния по китайски
Източник: Бон Апети
Дата: 19.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г свински гърди без кост
5 сухи гъби шийтаке
4 яйца
4 с. л. светъл соев сос
3 с. л. тъмен соев сос
1/2 ч. л. микс „5-те подправки“
2 звездовидни анасона
1 ч. л. бял пипер
5 скилидки чесън
1 пръчка канела
2 с. л. олио
300 г ориз с къси зърна (за суши)


Начин на приготвяне:
1
Свинско в соев сос
Яйцата се сваряват за 8 минути и се обелват.
2
Свинско в соев сос 2
Гъбите се накисват в топла вода да набъбнат. Чесънът се наситнява.
3
Свинско в соев сос 3
Месото се реже на ленти, овкусява се с 1 с. л. светъл и 1 с. л. тъмен соев сос, 1/4 ч. л. от микса „5-те подправки” и половин чаена лъжичка бял пипер и се оставя да се маринова за 20–30 минути.
4
Свинско в соев сос 4
Канелата, анасонът и останалото количество от микса „5-те подправки” се запържват в олиото.
5
Свинско в соев сос 5
Добавя се месото и когато се запържи, се сипват гъбите и чесънът.
6
Свинско в соев сос 6
След около 5 минути се прибавя останалият соев сос (светъл и тъмен), наливат се около 750 мл вода и се овкусява с останалия бял пипер.
7
Свинско в соев сос 7
Пускат се яйцата и се готви на тих огън час и половина.
8
Свинско в соев сос 8
Оризът се сварява и се поднася към месото със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

16.03.2015
Интересен и приятен вкус. Много приятно ястие и за приготвяне и за консумация.
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2015
Приготвих ги без ориза, тъй ги комбинирах с гратен от картофи с гъби и топено сирене. Десерта беше печен крем с палачинки и горски плодове. Аз съм Ви голяма почитателка. Тази вечеря беше в знак на благодарност, тъй като приятелят ми ми подари вашата книга! ((:
1.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2014
За информация: Гъбите шийтаке.соевите сосове, звездовидния анасон, 5-те подправки, канелата ба пръчки , ориза за суши, може да се намерят в китайските магазини .
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: