Яйца по шотландски

Атрактивно и лесно за приготвяне предястие
Източник: Бон Апети
Дата: 13.11.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
15 пъдпъдъчи яйца
600 г кайма смес
4 стръка мащерка
4 стръка магданоз
4 стръка пресен лук
4 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
2 кокоши яйца за паниране
брашно за овалване
олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Яйца по шотландски

Пъдпъдъчите яйца се сваряват за 3 минути, след това се обливат със студена вода и се обелват.

 


2
Яйца по шотландски 2

Каймата се смесва с нарязаните магданоз, мащерка и пресен лук, подправя се със сол и черен пипер. Хлябът се смила на трохи.

 


3
Яйца по шотландски 3

Сварените и обелени яйца първо се овалват в брашно, за да може месото да полепне по-лесно.

 


4
Яйца по шотландски 4

После се покриват с каймата и отново се овалват в брашно.

 


5
Яйца по шотландски 5

Потапят се в разбитите яйца и накрая се овалват в хлебните трохи.

 


6
Яйца по шотландски 6

Пържат се на маслена баня, после се отцеждат върху салфетка.

 




Съвет: От тези продукти излизат 15 панирани яйца, предвидени са по 3 във всяка порция.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: