Запечени картофи с бекон и сметана

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 16.02.2015
Запечени картофи с бекон и сметана
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г бекон
300 г сметана (готварска или заквасена)
100 г кисело мляко
100 г кашкавал (сирене „Пармезан")


Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи с бекон и сметана
Картофите се обелват и се нарязват на парченца. Овкусяват се с подправки по желание - сол, черен пипер, червен пипер, джинджифил (сух), кимион... и зехтин. Слагат се в загрята на 200 градуса фурна.
През това време беконът се наситнява и се изсипва при картофите.
2
Запечени картофи с бекон и сметана 2
Когато картофите са готови, се заливат със смесените сметана и кисело мляко, разбъркват се и отгоре се поръсват с настъргания кашкавал.
3
Запечени картофи с бекон и сметана 2
Запичат се за кратко в предварително загрята фурна - до златисто.
Подобни рецепти:
Коментари (14)
14.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2018
Олга, благодаря Ви :) И да Ви е вкусно всеки път :)
13.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2018
И аз съм много доволна от тази рецепта. Стана бързо и много вкусно. Добавих и аз малко гъби, но стиснах и няколко скилидки чесън. Пак ще се прави :)
12.
Изпрати
лично съобщение

19.04.2017
Наталия, изглежда страхотно :)
11.
Изпрати
лично съобщение

12.03.2017
Сготвих с шунка и добавих малко гъбки, стана чудесно!
10.
Изпрати
лично съобщение

14.12.2015
Малинка, много се радвам, че Ви е харесало :) А най-хубавото на рецептите е, че винаги можем да ги пригодим към собствен вкус или към наличностите в хладилника и пак да получим нещо вкусно. Снимката е много приканваща :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


119 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: