Желирана торта

Дата: 21.11.2015
Източник: Катя
ТИТЛА: Чирак
Желирана торта
 
Необходими продукти:
1 пакет бишкоти
4 кофички кисело мляко
6 пакетчета желатин
1 ч. ч. пудра захар
500 г ягоди, малини, боровинки
1 компот
1 банан
2 жълтъка
 

Начин на приготвяне:
1
Във форма с подвижно дъно нареждам леко напоените в компота бишкоти.
2
Разбивам киселото мляко с пудрата захар и добавям разбитите жълтъци.
3
На водна баня разтварям 4 пакетчета желатин с малко вода и го добавям към киселото мляко.
4
Нарязвам на парченца част от плодовете, добавям ги към сместа и разбърквам. Изсипвам сместа върху бишкотите и слагам формата за 10-15 минути във фризер, за да стегне сместа.

5
Разтварям останалите две пакетчета желатин. В отделен съд изливам сока от компота и доливам с вода, докато се получат общо 500 мл. Добавям разтворения желатин и разбърквам добре.


6
Когато сместа с киселото мляко се стегне, нареждам отгоре плодове и с черпак започвам да заливам със сместа с компота.
7
Оставям тортата да престои 1 нощ в хладилник, за да стегне добре. Готовата торта се освобождава от формата, като преди да се отделят стените на формата, внимателно се минава с нож по края на тортата, за да може да се извади по-лесно.


Съвет:
Плодовете могат да се заменят с други според сезона и предпочитанията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
Мартина Пехливанова се регистрира в сайта.
Е. Атанасова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта