Плодът на здравето0
68293

Кивито съдържа повече витамин С в сравнение с подобен по големина портокал. Месестата част на плода, в наситен свежо зелен цвят, с разпръснати в нея семчици придава на всяка плодова салата елегантен тропически привкус. Кивито е плод с мека сърцевина и с освежаващ аромат, напомнящ ягоди, пъпеш и банани, и със свой собствен уникален сладък вкус.

Кивито е богат източник на фитонутриенти, витамини и минерали.
Фитонутриентите, съдържащи се в кивито защитават нашата ДНК. Кивито има способността да предпазва ДНК в ядрата на човешките клетки от свързаните с кислорода вреди. При проведено проучване с участието на 6- и 7-годишни деца, е било установено, че колкото повече киви приемат децата, толкова повече намалява вероятността да имат дихателни проблеми, включващи хрипове, накъсано дишане или нощно кашляне.

Антиоксидантите,
които се съдържат в кивито даряват цялостна защита на организма ни. Кивито е изключителен източник на витамин С, който неутрализира свободните радикали, които сериозно могат да увредят клетките. Освен това плодът е и добър източник на витамин Е, който пък е важен мастно-разтворим антиоксидант. Комбинацията на тези водно- и мастно-разтворими антиоксиданти в кивито защитава организма ни от свободните радикали. 

Когато избирате киви,
го задръжте между палеца и показалеца си и леко го натиснете. Ако то се поддаде нежно на натиска, значи е добре узряло и е сладко. Кивито може да бъде оставено да доузрее за няколко дни, като го опаковате в хартиен плик заедно с ябълки, круши или банани. Узрелите плодове могат да бъдат съхранявани на стайна температура или в хладилник. Кивито не трябва да бъде приемано много дълго време след като е нарязано, тъй като съдържа ензими, които биха го направили прекалено меко.

Коментари (0)

nnikolovv коментира рецептата Фиш енд чипс
nnikolovv коментира рецептата Тепси кебап с праз и ориз
nnikolovv коментира рецептата Кексчета с кафе и шамфъстък
nnikolovv се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: