2,5 млрд. се надяват на ориза

02.07.2013
0
2133

Оризът (Oryza) е основната храна за 2/5 от населението на Земята. Разпределено средностатистически, на глава от глобалното народонаселение, на всеки жител на планетата, годишно се падат по 85 кг. Зърната на ориза се отличават с високата си хранителност: съдържат 75–85% въглехидрати и 5–10% протеини. Тези две съставки са с много висока усвояемост от организма на човека — около 96%. Ето защо храненето с ориз се приема за много ефективно. Освен това оризовото брашно не съдържа глутен, което го прави подходящо за консумиране от хора, които имат непоносимост към този протеин. Идеално е за кексове, кремове, дори и хлябове в комбинация с друг тип брашна.

Pinterest


Коментари (0)



297 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина Петрова се регистрира в сайта.
Nikolay Djagalski се регистрира в сайта.
Деси коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта