Барбекю за начинаещи

15.05.2019
0
1151

Дойде ли хубавото време, по поляни, дворове и балкони задимяват цели армии от барбекюта. Около тях се навъртат всички, опушеният аромат привлича като магнит. Истината е, че печеното на огън месо е едно от най-вкусните неща на света. Не случайно, традиции в приготвянето му, имат хората от всички континенти. А и защо да е само месо? На скарата можеш да метнеш риба, всякакви зеленчуци, увито във фолио парче сирене, например, а защо не и плодове?

 

Барбекю ритуали

Днес барбекюто не е просто способ за приготвяне на храната, а начин на живот. Около него съществуват цяла дузина ритуали. Те започват с организирането на компанията и мястото на събитието. Минават през пазаруването на качественото месо и зеленчуци и охлаждане на бира, естествено. Следва предварителната подготовка на месото - мариноването. Тук всичко е въпрос на вкус и на изпитани рецепти. Сигурни сме, че повечето от вас имат своите любими. А защо не пробвате да смелите печени люти чушлета с малко мед, пресен кориандър, пушен пипер и сок от лайм. Тази пикантна и ароматна марината е подходяща за всякакво месо.

На какво печем?

Когато месото е мариновано, идва ред на фундаменталния въпрос - на какво печем. Може да е барбекю на дървени въглища, може да ползвате барбекю с газ или пък на ток. Разпалването на огъня обаче си остава един от най-вълнуващите ритуали около барбекюто. Обикновено, честта се пада на някой мъж, врял и кипял в тази дейност, помагат му верни другари, ако не с друго, поне с приказки и наздравици.

Напоследък все повече хора си доставят удоволствието и вкъщи, като ползват грил тиган или барбекю тава за печене, подходяща както за фурна, така и за скара.

Какво още е необходимо за едно добро барбекю?

Задължителните елементи не са кой знае колко много, което също допринася за огромната популярност на това кулинарно забавление. Трябват ви комплект ножове за всякакви продукти, вилица за месо, щипки за скара и мелница за пипер, с който да овкусявате готовото месо.

А когато седнете на отрупаната със салати, пържоли, ребърца и кюфтета маса, е хубаво да имате някакъв сос. Препоръчваме ви барбекю сос, може да е готов, но най-добре да си го направите сами.

Серията Chop&Grill на GreenPan

За вашето барбекю преживяване ползвайте висококачествените продукти на GreenPan, които можете да вземете на половин цена в BILLA. GreenPan е първата компания, която въвежда на пазара „здравословните“ керамични незалепващи съдове за готвене. Благодарение на несъдържащото токсични химикали керамично покритие Thermolon, GreenPan предлага на всички нас, за първи път от 50 години, здравословна алтернатива на традиционните незалепващи покрития.

Ножове, щипки, вилица за месо ... всички те ще са ви от огромна полза и ще вършат работата вместо вас.

Събирайте точки с покупките си във всички BILLA магазини и вземете невероятните продукти с отстъпка от 50%. С всеки 10 лв. от сметката си в периода 09.05.2019 - 10.07.2019 ще получавате по една промо точка. Промо точките могат да бъдат използвани в срок от 09.05.2019 до 17.07.2019. Всички продукти от серията можете да разгледате тук: https://www.billa.bg/promocii/chopundgrill/loyalna-programa-chopundgrill

Възползвайте се от хубавото време, от страхотната отстъпка в BILLA, пазарувайте, събирайте компанията и... да ви е сладко!

Pinterest


Коментари (0)



Ruslan Dimov коментира рецептата Мусака
Pervin Mustantikova се регистрира в сайта.
Пантофка Кристална се регистрира в сайта.
Velislava Ilieva се регистрира в сайта.
Svetoslav Stoyanov се регистрира в сайта.
TE коментира рецептата Пържени яйца с млечен сос
Юлия Папазова се регистрира в сайта.
ivka се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта