Пилешко с паста на фурна

Бърза и вкусна вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешки гърди
500 г паста „Пене ригате“
400 г пасирани домати (от консерва)
200 г кашкавал
100 г спанак
50 г сирене „Грана падано“
60 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 щипка индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пилешко с паста на фурна
Пастата се сварява в подсолена вода и се отцежда. Докато е още топла, към нея се добавят 40 мл зехтин, черен пипер на вкус и настърганият кашкавал.
2
Пилешко с паста на фурна 2
Пилешкото се намазва със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер. Изпича се на грил тиган от двете страни до готовност и се нарязва на кубчета.
3
Пилешко с паста на фурна 3
Чесънът се нарязва наситно и се запържва в около 20 мл зехтин.
4
Пилешко с паста на фурна 4
Добавя се спанакът и щом намали обема си, се наливат доматите.
5
Пилешко с паста на фурна 5
Когато сосът се редуцира леко, се прибавя пилешкото и се овкусява със сол, черен пипер и индийско орехче.
6
Пилешко с паста на фурна 6
Пастата се разбърква с доматения сос, прехвърля се в намазнена тава и се поръсва с настърганото сирене „Грана падано“.
7
Пилешко с паста на фурна 7
Запича се за 10–15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

23.09.2021
Стана хубаво, но бих казала, че болонезе е по-вкусно.
6.
Изпрати
лично съобщение

24.12.2020
Много вкусно!
5.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2020
Лесно и много вкусно.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2019
Аз сложих двойно количество спанак и домати. Мисля, че с пържола от бутче ще е идеална и може да понесе много повече индийско орехче.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2017
Направих я без спанак и стана малко мазничко.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


115 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: