Калцоне с царевица и нахут

Дата: 08.12.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
2 ч. л. суха мая
1 ч. л. захар
1 ч. л. сол
за плънката:
400 г нахут (от консерва)
150 г спанак (почистен и измит)
150 г царевица (от консерва)
80 г сушени домати
60 мл зехтин
1 скилидка чесън
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Калцоне с царевица и нахутМаята се разтваря в 250 мл топла вода, заедно със захарта.
2
Калцоне с царевица и нахут 2Брашното, солта и маята се разбъркват. Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса.
3
Калцоне с царевица и нахут 3Чесънът и нахутът се смилат с половината от зехтина, лимоновия сок и сол на вкус.
4
Калцоне с царевица и нахут 4Спанакът се сотира в останалия зехтин, когато омекне, отстранява се от котлона и се отцежда.
5
Калцоне с царевица и нахут 5Доматите се режат на кубчета. Тестото се разделя на 8 части, от тях се оформят кръгли кори.
6
Калцоне с царевица и нахут 6Мажат се с нахутената смес, гарнират се със сушени домати, спанак и царевица и се поръсват с хранителна мая.
7
Калцоне с царевица и нахут 7Прегъват се надве и се оформят декоративни ръбове.
8
Калцоне с царевица и нахут 8Пиците се пекат около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта