Неаполитанско брачоле

Богато и апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 20.05.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешко контрафиле
100 г сирене „Проволоне“
60 г прошуто крудо
40 г свинска мас
40 г стафиди (светли)
30 г кедрови ядки
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
400 г паста „Папардели“
зехтин за поливане

за соса:
1 бутилка пасирани домати (800 мл)
50 мл червено вино
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Неаполитанско брачоле
Месото се реже на тънки парчета, начуква се леко и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Неаполитанско брачоле 2
Скилидката чесън и магданозът се слагат в хаванче, посоляват се и се стриват, докато се получи паста.
3
Неаполитанско брачоле 3
С нея се намазва месото, поръсва се с настърганото сирене „Проволоне“, стафиди, кедрови ядки и накъсано прошуто.
4
Неаполитанско брачоле 4
Навиват се рулца, които се завързват с конец в двата края.
5
Неаполитанско брачоле 5
Месото се запържва в свинската мас, докато стане златистокафяво. Изважда се от съда.
6
Неаполитанско брачоле 6
В същата мазнина се запържват наситнените лук и чесън за соса.
7
Неаполитанско брачоле 7
Налива се виното и когато се изпари, се наливат доматите и се овкусява с щипка захар.
8
Неаполитанско брачоле 8
Месото се слага в соса и се готви на слаб огън под капак за около 2 часа, докато омекне. Овкусява се със сол. Ако има нужда, се налива вода.
9
Неаполитанско брачоле 9
Сервира върху сварената и овкусена със зехтин паста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: