Постни копривени ньоки

Поднесени с вкусен сос, обогатен с кедрови ядки
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г стари картофи
100 г коприва
120 г брашно (+ за разточване)
50 г сушени домати
30 г кедрови ядки
70 мл зехтин
3 скилидки чесън
1 глава лук
1/4 лимон
1/2 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Постни копривени ньоки
Картофите се обелват и се сваряват в подсолена вода.
2
Постни копривени ньоки 2
Копривата се попарва с вряла вода, шокира се в леденостудена, отцежда се и се накълцва.
3
Постни копривени ньоки 3
Нарязаният наситно лук се запържва в 30 мл зехтин, до златисто.
4
Постни копривени ньоки 4
Добавят се 1 накълцана скилидка чесън и копривата, и се готви за кратко.
5
Постни копривени ньоки 5
Горещите картофите се намачкват с преса и се смесват с копривата и лука. Сипват се брашното, индийското орехче, сол и черен пипер на вкус.
6
Постни копривени ньоки 6
Тестото не трябва да се меси много, за да не стане лепкаво. Върху набрашнен плот се оформят фитили и се режат на парчета.
7
Постни копривени ньоки 7
Ньоките се варят на няколко пъти в подсолена вода, докато изплуват на повърхността.
8
Постни копривени ньоки 8
Сушените домати за соса се режат на кубчета и се запържват в останалия зехтин, заедно с 2 наситнени скилидки чесън и кедровите ядки. Овкусява се с лимоновия сок, сол и черен пипер.
9
Постни копривени ньоки 9
Готовите ньоки се слагат в соса. Разбърква се и след 2–3 минути ястието се дърпа от огъня и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: