Ньоки от рикота

Апетитна рецепта от италианската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г сирене „Рикота“
200 г брашно
100 г лешници
80 г сирене „Пекорино“
200 мл зеленчуков бульон
1 яйце
10–15 листа салвия
4–5 стръка див лук
2 с. л. краве масло
1/4 ч. л. индийско орехче
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Ньоки от рикота
Рикотата се смесва с брашното, яйцето, индийското орехче и сол на вкус. Разбърква се внимателно до получването на тесто не се прекалява.
2
Ньоки от рикота 2
Върху набрашнен плот се оформят 4 фитила, които се нарязват на парчета.
3
Ньоки от рикота 3
Оформените ньоки се подреждат в тава, върху хартия за печене и се прибират в хладилник за 30 минути, за да почине тестото.
4
Ньоки от рикота 4
Варят се 1–2 минути в подсолена вода, докато изплуват на повърхността.
5
Ньоки от рикота 5
Бульонът се кипва в тиган и ньоките се пускат в него.
6
Ньоки от рикота 6
Когато течността се редуцира наполовина, се добавят маслото, накълцаните наедро лешници, по-голямата част от настърганото сирене и едро нарязаната салвия. Готви се 1–2 минути.
7
Ньоки от рикота 7
Сипва се в чинии и се поръсва с останалото сирене и наситнен див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2018
Ньоките ми се получиха страхотни. Сварих ги на два пъти, за да не залепват и на два пъти ги сложих в тигана с бульона. Пропуснах салвията и пресния лук и добавих чипс от прошуто. Разкош!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: