Пене с три вида сирена

Дата: 23.01.2016
Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Пене с три вида сирена
 
Необходими продукти:
370 г паста „Пене ригате“
1 ч. л. й 1 ч. л. зехтин
1/2 глава лук
1 с. л. чесън
650 г сос за паста
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. сух риган
1/4 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер
1/2 ч. ч. бяло сирене
1/2 ч. ч. сирене „Крема“
1 1/2 ч. ч. сирене „Моцарела“
2 с. л. пресен магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Сварете пастата според указанията върху опаковката, в голямо количество вряща, подсолена вода. Отцедете я и я оставете настрана.
2
Загрейте зехтина в дълбок тиган, на умерен огън. Добавете наситнените лук и чесън, и гответе, докато лукът омекне (от 3 до 5 минути).
3
Намалете силата на огъня и изсипете соса за паста. Разбъркайте с босилека, ригана, солта и черния пипер. Похлупете и гответе от 5 до 7 минути, като разбърквате.
4
В купа смесете натрошеното бяло сирене, сиренето „Крема“ и 1 ч. ч. накъсана моцарела.
5
Свалете соса от огъня и го смесете със сварената паста.
6
Прехвърлете половината количество паста в намазана с малко зехтин плоска тавичка от йенско стъкло.
7
Отгоре разпределете равномерно половината от сместа със сирената.
8
Добавете останалата паста и останалата смес със сирене.
9
Поръсете с останалата моцарела.
10
Печете ястието в предварително загрята на 180 градуса фурна (без да покривате тавата), докато сиренето се разтопи - около 18-20 минути.



Съвет:
Сервирайте ястието гарнирано с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

21.03.2016
Браво много са вкусни :)
2.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2016
стана много вкусно и лесно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2016
Добавих отгоре и малко кашкавал. Бързо, лесно, вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта