Екзотика през зимата

20.12.2016
0
9714

В сезона на киселото зеле,
тази зима ви предлагаме да преоткриете начина на приготвяне на този традиционен за България продукт, който винаги е актуален, благодарение на високото си съдържание на витамини А, B, С и К и млечно киселата ферментация, която го превръща в силен естествен пробиотик. Включването на много екзотични подправки при създаване на специална комбинация за печено кисело зеле е вдъхновено от традиционната корейска туршия с кисело зеле „Кимчи“, като вкусът тук е обогатен с добавяне на кимион и кориандър, както и на щипка звезден анасон – за баланс на аромата. Разликата при овкусяването е в методите на приготвяне – докато при „Кимчи“ подправките се слагат по време на ферментацията, то чрез готовия микс, те се добавят в процеса на готвене на ястието. Специалната ароматна смес е подходяща за всички видове кисело зеле, за овкусяване на зелеви листа за сарми и дори на прясно зеле, като в този случай е препоръчително, количеството подправки да се намали. На пръв поглед за мнозина може би неочаквана – комбинацията от подправки, създадена след множество експерименти всъщност би могла да се използва при приготвянето на наистина много и различни ястия – например в рецепта за печено кисело зеле на фурна, която може да се подобри с различни видове фасул или да й бъде добавена гарнитура от свинско месо.

Рецептите за печени ядки
са неизчерпаем източник на ароматни идеи за още повече уютни моменти у дома. Насладете се на топлото ухание на канела, обогатено с нежна мускатова нотка от индийско орехче, в перфектна комбинация с щипка карамфил и джинджифил. Изберете 1 кг от любимите си ядки и ги смесете със зехтин. Добавете микса Sweet&Spizing Nuts, малко мед за сладък вкус и пресен розмарин за неповторим аромат.

 

Pinterest


Коментари (0)



Мартин Стойнов се регистрира в сайта.
Милко се регистрира в сайта.
Цветомила коментира рецептата Картофена фритата
Beril Aleksandrov коментира рецептата Ретро хотдог
Adriana Dimitrova публикува рецептата Домашни бонбони
Loralein се регистрира в сайта.
Албена Атанасова публикува рецептата Блини с целувки
Златина Иванова Сандева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта