В сезона на киселото зеле,
тази зима ви предлагаме да преоткриете начина на приготвяне на този традиционен за България продукт, който винаги е актуален, благодарение на високото си съдържание на витамини А, B, С и К и млечно киселата ферментация, която го превръща в силен естествен пробиотик. Включването на много екзотични подправки при създаване на специална комбинация за печено кисело зеле е вдъхновено от традиционната корейска туршия с кисело зеле „Кимчи“, като вкусът тук е обогатен с добавяне на кимион и кориандър, както и на щипка звезден анасон – за баланс на аромата. Разликата при овкусяването е в методите на приготвяне – докато при „Кимчи“ подправките се слагат по време на ферментацията, то чрез готовия микс, те се добавят в процеса на готвене на ястието. Специалната ароматна смес е подходяща за всички видове кисело зеле, за овкусяване на зелеви листа за сарми и дори на прясно зеле, като в този случай е препоръчително, количеството подправки да се намали. На пръв поглед за мнозина може би неочаквана – комбинацията от подправки, създадена след множество експерименти всъщност би могла да се използва при приготвянето на наистина много и различни ястия – например в рецепта за печено кисело зеле на фурна, която може да се подобри с различни видове фасул или да й бъде добавена гарнитура от свинско месо.
Рецептите за печени ядки
са неизчерпаем източник на ароматни идеи за още повече уютни моменти у дома. Насладете се на топлото ухание на канела, обогатено с нежна мускатова нотка от индийско орехче, в перфектна комбинация с щипка карамфил и джинджифил. Изберете 1 кг от любимите си ядки и ги смесете със зехтин. Добавете микса Sweet&Spizing Nuts, малко мед за сладък вкус и пресен розмарин за неповторим аромат.
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...