Фермерско песто с пресен хляб

25.09.2017
1
101800

Всички знаем, какво е песто и всички го обичаме!

В сряда, на 27 септември, на фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ – за първи път може да опитате фермерско песто с прекрасен хляб.

Био песто и майсторски хляб с дива мая!

Био босилек на Надя, Биофермата на Надя и био лешници на Сузана от Виниярд, както и пресен хляб с дива мая на Богдан от „Топлата фурна“: ето това ви очаква на Фестивала на 27 септември.

Комбинация, на която не може да се устои. Няма начин да не ви хареса. Надя и Сузана ще направят разновидности с лимон, чесънче, люто пиперче…

Освен да опитате, ще може и да си купите босилек и лешници, за да направите фермерското песто вкъщи.


И разбира се, върви най-добре със специалния хляб на Богдан.

По традиция основните дегустации се провеждат в Демонстрационната шатра два пъти през деня:
• от 12 до 13 часа

и
• от 17 до 18 часа.

Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ предлага
богато разнообразие от автентични фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, гъби, био вино, оцет, билки и подправки… Много от продуктите са биологични.  Всички фермери и производители са регистрирани по Наредба 26 на Министерството на земеделието, храните и горите, а много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от Българо-швейцарската програма за  сътрудничество.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира
всяка сряда от 10.30 ч. до 18.30 ч. пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите в София (бул. „Христо Ботев“ № 55). Организатор е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА, в рамките на проект Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“, който фондацията изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017, в партньорство с Българско дружество за защита на птиците и район „Средец” на Столична община.

Актуални новини за Фермерския фестивал ще откриете на сайта и на фейсбук-страницата на Произведено във фермата.Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.12.2017
Всяка сряда имам удоволствието да откривам по нещо ново и чисто на Базара до Министерство на земеделието в София - благодарение на сръчните ръце на майсторите от Био-фермите - да са живи и здрави и дръзновението им да няма край!

120 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: