Голямата страст на София Лорен

17.10.2022
0
2685

Кинолегендата София Лорен никога не е криела любовта си към храната и към готвенето. Противно на очакванията за звезда от нейния ранг, тя не само обича да хапва, но и сама да приготвя ястията за семейството си.

Тя е автор на две кулинарни книги, едната от които – „Рецепти и спомени“, е издадена и у нас.  

На 20 септември 2022 г. живата легенда на италианското кино навърши 88 години, а само няколко седмици след това излезе новината, че почитателите ѝ имат още едно място, където да се порадват на вкусната италианска храна, такава каквато я обича любимата им актриса.

Това е новият ѝ ресторант в Милано – Il Sophia Loren Restaurant.

Присъствието на 88-годишната Лорен на откриването на ресторанта го превърна в бляскаво събитие само по себе си и няма как да е иначе. Една от най-стилните жени в света се появи с елегантен бял костюм. Тя беше придружена от сина си Карло Понти младши и внуците си – 15-годишния Виторио и 10-годишната Беатрис.

 

А в сайта на ресторанта намерихме едно от най-красивите обяснения в любов на София Лорен към храната:

„Имала съм много страсти в живота си и една от тях несъмнено е храната. Никой режисьор не е успял да ме постави на диета и никога не съм отказвала хубава чиния с паста в полза на талията си.“

 

За часовете, прекарани в кухнята, актрисата казва, че са сред най-щастливите в живота ѝ. А за това как се е стигнало до откриването на ресторанти с нейното име, тя пише следното:

„Когато ме помолиха да отворя верига ресторанти с моето име, много се замислих за тежестта и отговорностите, свързани с името ми на табелата. Никога не съм искала да участвам в истории, които не чувствам като свои, но никой не ме е ухажвал толкова, колкото Лучано Чимино и днес съм щастлива, че приех това прекрасно предизвикателство и горда, че съм част от екип от талантливи неаполитанци, които искат да изнесат автентичността на неаполитанската кухня в света.“

Като истинска италианка, голямата актриса признава, че за нея и за Лучано храненето е свещено нещо. За да го споделят с тези, които мислят като тях, те решават да изградят този „храм“ на празника, уникално и емоционално място, където най-добрите готвачи в света да пробват силите си в приготвянето на ястия и пици.

Снимки: Instagram/sophialorenrestaurantКоментари (0)

149 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: