Това са едни от най-обичаните плодове в света, със завладяващ, незабравим вкус и аромат. И това не е случайно – природата е композирала аромата им толкова сложно, че и до ден днешен дори и най-добре оборудваните лаборатории не могат да го пресъздадат.
За вкуса им отговорност носят около 360 ароматни вещества, от които ние възприемаме около 20 или 30.
Те са т.нар. ключови аромати, които ни подсказват, че ядем ягоди. Но заради постоянната селекция и стремежът да направим ягодите устойчиви на климата и годни за дълъг транспорт една част от тези ароматни вещества са загубени завинаги.
Ето най-важните правила, които трябва да знаем, за да се насладим истински на вкуса на ягодите
А тук може да откриете нашите страхотни рецепти с ягоди, които да приготвяте за всякакви поводи.
Снимки: Instagram/jojo_zora2021
Съветите на лекарите как да се грижим за здравето на очите Някои хранителни вещества поддържат цялостното...
Представлява вечнозелено дърво, разпространено в Югоизточна Азия, което на височина достига до 20 м и...
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...