Това са едни от най-обичаните плодове в света, със завладяващ, незабравим вкус и аромат. И това не е случайно – природата е композирала аромата им толкова сложно, че и до ден днешен дори и най-добре оборудваните лаборатории не могат да го пресъздадат.
За вкуса им отговорност носят около 360 ароматни вещества, от които ние възприемаме около 20 или 30.
Те са т.нар. ключови аромати, които ни подсказват, че ядем ягоди. Но заради постоянната селекция и стремежът да направим ягодите устойчиви на климата и годни за дълъг транспорт една част от тези ароматни вещества са загубени завинаги.
Ето най-важните правила, които трябва да знаем, за да се насладим истински на вкуса на ягодите
А тук може да откриете нашите страхотни рецепти с ягоди, които да приготвяте за всякакви поводи.
Снимки: Instagram/jojo_zora2021
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...