Крехко агнешко за Гергьовден

02.05.2019
0
3214

Най-хубавият пролетен празник наближава и агнешкото отново ще заеме централно място на трапезата. Защото на този ден празнуват не само Георги и Гергана, а целият български народ. Сигурни сме, че всяка домакиня има поне две-три изпитани рецепти за агнешко. Ако решите да пробвате нещо по-различно, ние от BILLA Кулинариум сме подготвили за вас няколко твърде интересни рецепти, такива, на които никой не може да устои. Насладете се на празника с най-доброто младо агнешко и не се колебайте да опитате някои от по-екзотични ни предложения, като котлети тандури, шишчета със сос „Чимичури“, печено бутче със зеленчуци или пък плешка с булгур. Със сигурност няма да съжалявате.

Освен агнешкото, на пролетната ни трапеза все по често се настаняват и аспержите. Първоначално много от нас гледаха на тях, като на нещо непознато и префърцунено. Сега вече знаем колко деликатен и благороден вкус имат, а фактът, че се готвят лесно и са полезни, ги прави още по-желани и обичани. Много кулинарни тънкости при приготвянето им ще научите от статията, посветена на аспержите.

Придържаме се към цвета на сезона - зеленото - и продължаваме с вкусните предложенията в рубриката Зеленчуци на мода. Насладете се на една супер зелена вечеря с рецепти, в които сме подбрали пълни с витамини и минерали зеленчуци, комбинирани със свежи и вдъхновяващи аромати. Всяко едно от ястията има потенциал да се превърне в звездата на здравословната вечеря.

 

За виното няма сезон. В рубриката Вино и храна - ще си говорим за тероара, или разгадаването на виното по неговия произход. Ще откриете и три фантастични рецепти за мезета към чаша хубаво вино - прословутите френски гужери, панирани сирена и банички със зелена плънка.

Какво още може да намерите в пролетния брой на BILLA Кулинариум? Изпитани рецепти за изкусителни гофрети, подходящи за неделен брънч, например. Най-добрите палачинки, импровизации на тема „Капрезе“, упражнения за перфектна фигура и какво ли още не.

Празнувайте Гергьовден, празнувайте всеки ден от пролетта с нашите рецепти! Верните ни читатели знаят, но все пак да припомним - пролетният брой на BILLA Кулинариум ви очаква - само в BILLA за 0,99 лв. с BILLA Card.

BILLA Кулинариум е най-тиражираното и най-продаваното кулинарно издание за уникален брой към края на 2018 г. по данни на Blue Point от януари 2019 г.



Коментари (0)

БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: