Известната с ироничните си коментари американска писателка Фран Лебовиц отбелязва, че жителите на страните от Третия свят и жертвите на природни бедствия са единствените хора, които изобщо някога са се радвали да видят соеви зърна.
И наистина, соята рядко бива използвана в натура, може би главно заради дългия процес на накисване, варене и готвене, който изискват изсушените соеви зърна. Далеч по-удобни и съответно популярни са соевите продукти, като соевото мляко и майонеза, тофу, темпе, мисо и най-различните и авангардни вариации на тема „Соя, преструваща се на месо”, като соевата кайма, шницели и хапки. Всъщност соята така е превзела пазара, че е повече от възможно да я консумираме без изобщо да подозираме за това. В крайна сметка, най-добре е да се придържаме към към златния принцип „От всичко – по малко” и да не прекаляваме със соевите продукти – поне докато друга теория не тласне нещата в съвършено различна посока.
На 18-ти юни екипът на Лесафр България събра партньори, приятели и журналисти, за да отпразнуват...
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...