Агнешки бут

Източник: Кокона
ТИТЛА: Чирак
Дата: 01.06.2010
Агнешки бут
 
Необходими продукти:
1.5-2 кг агнешки бут
3 лимона
розмарин, джоджен, олио и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бутът се измива и се почиства от ципата.Слага се в тава. Правят се разрези 1 см и се слагат розмарин и джоджен. Посолява се и се прибавя сока от лимоните и нарязани кори, олио и се поръсва с още джоджен и розмарин. Оставя се да престой в хладилник около 12 часа с маринатата.
2
След това, както е с тавата с марината и подправки се добавя вода, около 2 чаши, покрива се с фолио и се пече на 220 градуса около час и половина.
3
След като са минали 90 минути, олиото се отстранява и се пече приблизително още толкова време, като от време на време с лъжица се поливат бутчетата със соса, за да не изсъхнат.
4
Агнешки бут 4
Подходяща гарнитура за ястието е варен ориз - зелена салата. В случая гарнитурата е Добруджанска салата, която идеално пасва на ястието.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: