Агнешко "Книжен кебап"

Източник: Бон Апети
Дата: 22.06.2001
Агнешко
 
Необходими продукти:
1 кг обезкостено агнешко месо
1 ч. ч. прясно мляко
50 г краве масло
4 връзки зелен лук
2 лютиви чушки
2 домата
2 стръка джоджен
няколко стръка калофер
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Агнешко
Месото се нарязва на кубчета и се поставя в тава. Върху него се налива млякото, посолява се и се оставя да се маринова за около 2 часа. След това се отцежда и се пържи в сгорещено в тенджера масло, докато промени цвета си.
2
Агнешко
Добавят се нарязан наедро лук, нарязани надребно домати и чушки. Овкусява се с подправките. Лист пергаментова хартия се нарязва на правоъгълни парчета. Намазва се с масло, поставя се от кебапа. Парчетата се затварят, поставят се в тава с малко вода и олио.
3
Агнешко
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 1 1/2 часа. Ако е необходимо, по време на печенето се добавя по малко вода. Подходяща гарнитура е зелена салата с краставици и репички.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: