Бърза и лесна бисквитена торта

За начинаещи
Източник: Деница Иванова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 25.08.2015
Бърза и лесна бисквитена торта
 
Необходими продукти:
за блата:
3 пакетчета чаени бисквити (450 г)
2 пакетчета ванилови целувки (200 г)
1-2 ч. ч. орехи

за крема:
1 1/2 консерва кондензирано мляко (дулсе де лече)
250 г краве масло
1 ванилия (1 с. л. екстракт от ванилия)
2 с. л. крем ликьор
течен шоколад за украса


Начин на приготвяне:
1
Натрошете бисквитите и целувките в блендер или на ръка, като оставите и малко по-едри парчета.
2
Разбийте размекнатото на стайна температура масло, като добавите към него кондензираното мляко, ванилията и ликьора, докато всичко се смеси добре до гладък крем.
3
Смесете натрошените бисквити и целувки със счуканите орехи и ги добавете към крема.
4
Покрийте с хартия за печене дъното и стените на форма за торта с подвижно дъно. Изсипете сместа във формата и загладете.
5
Оставете тортата в хладилник за няколко часа или най-добре за цяла нощ.
6
Извадете тортата и я намажете с тънък слой течен шоколад. Украсете я по желание. Може да я залеете и с разтопен шоколад по избор.



Съвет:
Може да използвате всякакви бисквити по ваш вкус, ако ще ги разбивате в блендер, както и да добавите какао или други ядки по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2015
Много обичам бисквитена торта
6.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2015
Много обичам бисквитена торта. Дано да направим пак скоро. Ние обаче я правим без ядки (орехи).
5.
Изпрати
лично съобщение

06.09.2015
много е хубава правим си я когато ни се прияде сладко
4.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2015
Ликьорът е за аромат. Можете да опитате и без него, но според мен е по-хубаво с ликьор.
3.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2015
Възможно ли е без ликьор?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: