Чийзкейк с рачел от тиква

Уникално вкусен десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
150 г какаови бисквити
5 с. л. краве масло
1 с. л. захар

за крема:
500 г крем сирене
150 г животинска сметана
150 г заквасена сметана
2 с. л. пудра захар
1 пакетче желатин
1 бурканче рачел от тиква (310 г)
печени орехи за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Чийзкейк с рачел от тиква
Бисквитите се натрошават и се смесват със захарта и разтопеното масло. Разбърква се. Сместа се сипва във форма с подвижно дъно с диаметър 26 см. Притиска се хубаво, за да се оформи блат и се пече 8–10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда.
2
Чийзкейк с рачел от тиква 2
Крем сиренето се разбива много добре със заквасената сметана, сока от рачел и пудрата захар.
3
Чийзкейк с рачел от тиква 3
Желатинът се накисва в студена вода. След това се разтопява в микровълнова фурна и се налива към крема на тънка струйка, при постоянно разбиване.
4
Чийзкейк с рачел от тиква 4
Сипват се и плодовете и се разбърква внимателно. Накрая се прибавя и добре разбитата сметана, като отново се разбърква внимателно.
5
Чийзкейк с рачел от тиква 5
Сместа се разпределя върху изпечения блат.
6
Чийзкейк с рачел от тиква 6
Чийзкейкът се поръсва с накълцаните орехи и се прибира в хладилник за поне 6 часа, за да стегне.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

12.02.2016
Страхотен вкус.Всички останаха очаровани.
3.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2016
Биска Стайко, вместо рачел може да се използва друго сладко с цели плодове по избор.
2.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2016
Здравейте,може ли да се замени рачела от тиква с нещо друго?
1.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Нестандартно решение, а резултатът беше чудесен - фин и завладяващ вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Мексиканска фритата
Vikichu26 се регистрира в сайта.
Ради се регистрира в сайта.
Mina Mihaylovska се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: