Десерт "Светла"

Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2004
Десерт
 
Необходими продукти:
4 яйца
5 с. л. захар
1 ч. ч. прясно мляко
2 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
200 г ягодово сладко


Начин на приготвяне:
1
Десерт
Отделят се жълтъците от белтъците и се разбиват с 3 с. л. захар. Сипва се прясното мляко, разбърква се и се добавят брашното и бакпулверът. Бърка се с тел до получаването на хомогенна смес.
2
Десерт
Разпределя се в предварително намаслена и набрашнена тава и се пече около 10 минути при температура 220 градуса.
3
Десерт
Изпеченото тесто се оставя за 1–2 минути да изпръхне и след това отгоре се намазва с ягодовото сладко.
4
Десерт
Белтъците са разбиват на сняг с 2 с. л. захар, нанасят се върху сладкото и сладкишът се запича на най-високата степен на фурната, докато порозовее.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2020
Този сладкиш е любимият у нас.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: